Jméno: Richard Brulík
Název firmy: Safetica
Pozice ve firmě: CEO
Obor podnikání: Zabezpečení firemních dat
Kraj: Jihomoravský kraj

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?

Už jako malý kluk jsem pomáhal tátovi v podnikání a v obchodě a věděl jsem, že v budoucnu budu mít také vlastní firmu. V Safetice se věnujeme ochraně cenných firemních a zákaznických dat před odcizením nebo zneužitím, odhalujeme potenciální rizika a aktivně předcházíme únikům. Vnímáme, že v dnešním světě firmy musí chránit svoje know-how, své obchodní kontakty a také data o svých zákaznících. Bohužel velmi často tato data bývají zneužita a firmy tak přicházejí o své investice, případně to má negativní dopad na jejich reputace. Proto jim v tomto boji aktivně pomáháme s naším softwarovým řešením.

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?

Pomohlo mi to, že jsem nezačínal s vedením firmy bez zkušeností. Měl jsem už bohaté zkušenosti jak v rámci mezinárodního businessu tak i marketingu, a to pro mě bylo velkým plus. Pomohlo mi to lépe směřovat a definovat naši strategii a zaměřit se jenom na pár vybraných klíčových aktivit – místo toho, abychom zkoušeli zvládat všechno.

Co považujete za svůj největší úspěch?

To, že se nám daří hledat skvělé talenty jak v rámci existujícího týmu, tak i přitahovat do firmy nové. A ti výrazně posouvají firmu dopředu. Společně nám tak pomáhají růst.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

Pokračování v expanzi na další zahraniční trhy, úspěšně rozjet náš nový SaaS produkt a vybudovat další českou globální firmu, která je lídrem ve svém sektoru.

Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a? 

Že na všechno stačím sám. Mám hodně velké štěstí, že jsem obklopen takovými talenty a díky tomu, že jsme každý jiný a máme jiné silné stránky a zkušenosti, tak se nám daří firmu úspěšně posouvat dopředu.