Jméno: Michal Hubík
Název firmy: Aktin
Pozice ve firmě: Zakladatel a CEO
Obor podnikání: Sport a zdravá výživa
Kraj: Celá ČR

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?

Touha odstranit bullshit ze sportovní výživy a nabídnout lidem to nejlepší, proto jsem založil Aktin. Když jsem totiž zjistil, že sportovní doplňky na trhu nemají dostatečnou kvalitu, rozhodl jsem se vytvořit vlastní produkty a do těch maximálně investovat. A nakonec se to ukázalo jako byznys s obrovským potenciálem, který pořád roste, protože lidi naše produkty oceňují a milují. A právě to Aktin dělá - nabízí to nejlepší, co jde a posouvá lidi dopředu, a to nejen skrze produkty, ale taky rady, které jim dáváme na webu. Chceme prostě z lidí dostat to nejlepší, a teď v době covidu nejen díky focusu na sport, ale i na přípravu jídel doma - někdo by to nečekal, ale máme pro lidi třeba i náš vlastní kečup.

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?

Komplikace pro mě, možná paradoxně, byly vlastně přínosnější než úspěchy. Člověk se učí z překonávání překážek, čím obtížnější, tím větší potenciál se ponaučit.

Například problémy kvůli fluktuaci lidí, změnách vedení a priorit firem, se kterými jsme spolupracovali. Problém byl především v tom, že se začaly rozcházet naše vize - my jsme chtěli nabízet to nejlepší a nedělat kompromisy. V tu chvíli nám pomohla schopnost budovat vztahy s klíčovými dodavateli.

Co považujete za svůj největší úspěch?

Denně jsme skrze náš web nebo sociální sítě v kontaktu s tisícovkami lidí, kteří používají naše produkty. Vypadá to, že jsou skutečně spokojení a daří se nám je nadchnout.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

To, co jsme nabídli v Česku, poskytnou ideálně celé Evropě. Chceme umožnit lidem z co nejvíce zemí koupit si kvalitní funkční potraviny a naučit je s nimi zacházet tak, aby jim jídlo skutečně mohlo sloužit. Lidem tak pomoci umožnit prožít co nejlepší život s funkčním tělem.

Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a? 

Nehnal bych se paradoxně asi tak rychle do vlastního podnikání, i když je po deseti letech úspěšnější, než jsem si dělal ambice na začátku. Pravděpodobně rychlejší by bylo se nechat zaměstnat ve firmě s vizí a inspirativním šéfem, kde bych mohl získat zkušenosti a znalosti. Hledal bych místo, kde by mi umožnili růst mezi skvělými kolegy, realizovat se, učit se od nich.

Tohle se ve finále snažím dělat pro lidi v Aktinu. Být jim tou příležitostí dělat na skvělých věcech se skvělým týmem, bez politických balastů s absolutním focusem na naše zákazníky/fanoušky.