Jméno: Dominik Rosenberg
Název firmy: Nachozeno s.r.o.
Pozice ve firmě: Spoluzakladatel
Obor podnikání: Venkovní společenská hra
Kraj: Celá ČR

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?

Nepocházím sice z podnikatelské rodiny, ale již od dob mého dospívání jsem k podnikání inklinoval. Přivedla mě k němu především touha po svobodném rozhodování a chuť pracovat na svém vlastním projektu, u jehož zrodu budu od samého začátku.

Nachozeno se zabývá vývojem a výrobou venkovních poznávacích her. Hráči během příjemné procházky poznávají a zjišťují zajímavosti o vybraném českém městě, ve kterém hru absolvují. Kromě poznání města je cílem také poskytnout hráčům odpočinek od každodenního shonu notifikací, jelikož se jedná o ryze off-line netradiční druh zábavy. Hráči s hrou vyrazí na startovní místo v daném městě a jejich dobrodružství začíná - dopředu přesně neví, kam je děj zavede. Až postupným plněním herních úkolů a výzev zjišťují trasu jejich pěšího výletu.

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?

V osobní rovině musím vyzdvihnout svou vůli a vytrvalost, která je ve mě svým způsobem zakořeněná. Od začátku jsem v tom však byl se svými co-foundery - partnerkou Dančou a skvělým kamarádem Tomášem. Tím, že jsme tři, dokážeme fungování firmy ještě rychleji a efektivněji posouvat kupředu. Zároveň si o to více užíváme, když se něco podaří, v případě možných problémů či menších nezdarů je zase o koho se opřít. Jako výraznou pomoc v začátcích bych také vyzdvihl i naše první zákazníky, kteří nám svými pozitivními ohlasy dodávali velké množství energie.

Na vyloženě zásadní komplikaci jsme zatím nenarazili, možná jen obtížnější komunikace s dodavateli některých materiálů v době vypuknutí celosvětové pandemie. Celkově jsme stále plní motivace a elánu - asi i proto se na problémy díváme jako na další výzvy, které nás posunou dále.

Co považujete za svůj největší úspěch?

Umístění na 3. příčce v soutěži “Nastartujtese” pro nás bude asi největším dosavadním úspěchem, avšak za úspěch považujeme i velmi pozitivní ohlasy našich zákazníků, na které chceme dál s pokorou navazovat.

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

Rádi bychom naše poznávací hry poskytovali v rámci celé ČR, přičemž nutně nemusí jít pouze o největší města. Chceme spolupracovat i s menšími obcemi a ukázat tak jejich krásy a zajímavá místa očima místních. V tomto roce plánujeme vytvořit hry Nachozeno pro další 2 města.

Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a? 

Pravděpodobně bychom se více odvázali v plánech na první měsíce fungování a mysleli více ve velkém, respektive bychom si udělali ještě více možných variant vývoje firmy. S první vlnou solidní poptávky jsme si rychle uvědomili, že potřebné procesy ve fungování bude nutné nastavit mnohem dříve, než jsme si mysleli.