Jméno: Tereza Kouklová
Název firmy: SFG holding a.s.
Pozice ve firmě: Místopředseda představenstva
Obor podnikání: Finance, nemovitosti
Kraj: Hlavní město Praha

Co Vás přivedlo k podnikání, jak byste v 5 větách charakterizoval/a svou firmu?

V devatenácti letech jsem si založila první živnost, protože jsem nechtěla být zaměstnancem jako většina mých vrstevníků. Fascinovaly mě finance a nemovitosti, bavilo mě vymýšlet strategii a proces koupě nemovitostí a získání finančních prostředků na jejich realizaci.

Naše firma SFG Holding je spojení dvou divizí, které řadu let fungovaly samostatně: úvěry a investice. Propojení, jehož jsme docílili, z nás udělalo silnější firmu, která má své místo na trhu. Naší strategií je starat se o klienty, kteří potřebují efektivně řešit své privátní finance, úvěry, pojištění, prodej nemovitostí a investice svých volných prostředků. Jsme malá firma a zakládáme si na osobním přístupu. Vybíráme si do svého portfolia projekty, kterým věříme, a snažíme se být inovativní, a to jak v nákupu startupů, tak v nákupu našich vlastních developerských projektů.

Co vám na začátku podnikání pomohlo a co vám naopak komplikovalo život?

Na počátku podnikání mi pomohla nezávislost, začít podnikat hned po dokončení střední školy, značnou výhodou také pro mě bylo nemít závazky. Komplikace na počátku byly spíše kvůli nedostatku informací a zkušeností, které jsem ke své práci potřebovala. Nejlepším učitelem je praxe, v té jsem se naučila od svých klientů mnoho.

 

Co považujete za svůj největší úspěch?

Vstup do developerského světa.

 

Jaké jsou Vaše plány do budoucna?

Společnosti SFG Holding se podařilo nakoupit několik velmi zajímavých developerských projektů, které budeme další roky připravovat a realizovat. Líbí se mi rozmanitost našich projektů, každý z nich stavíme pro jiného konkrétního zákazníka. V našich projektech také promítneme technologické novinky a klientům budeme přinášet větší komfort a co možná nejmenší náklady na energetickou náročnost jejich bytů a domů.

 

Čeho byste se na základě vlastních zkušeností již vyvaroval/a? 

Vyvarovala bych se práce s klienty, s nimiž si osobnostně nesedíme a vnímáme práci na projektech diametrálně jinak. To nikdy nenese dobré ovoce.