Hong Kong Science and Technology Park nabídl Generálnímu konzulátu ČR v Hongkongu účast českých start-up/ů a jednotlivců s inovativními myšlenkami v prestižní mezinárodní přehlídce inovativních subjektů Elevator Pitch Competition. Akce vyvrcholí 2. listopadu 2017, kdy stovka vybraných firem a jednotlivců bude soutěžit o nejvyšší cenu v úhrnné hodnotě 120 tis. USD. 

Soutěž se odehraje v nejvyšší budově Hongkongu v International Commercial Centre (ICC), kde každý soutěžící bude mít k představení svého výrobku nebo služby jen stresujících 60 vteřin ve výtahu, než  dojede do „sky100“, vyhlídkového patra ve výšce 393 metrů. Zde proběhne i závěrečné klání posledních deseti finalistů. Více informací naleznete na následujícím odkazu: https://events.hkstp.org/events/2017/EPiC/

Soutěž je určena pro zájemce z celého světa a z celkového počtu registrovaných bude vybráno zvláštní komisí jen 100 účastníků s nejvyšším inovačním potenciálem. Zahraničním soutěžícím bude poskytnuta zdarma jedna zpáteční letenka, zvýhodněné ubytování atd. Zúčastnit se mohou jen start-up/y mladší 5ti let nebo inovativní jednotlivci, kteří dosud získali z investičních fondů méně než 10 mil. USD.

Čeští zájemci o účast se mohou registrovat nejpozději do 30. září 2017 přímo na odkazu: https://events.hkstp.org/events/eDM/2017/EPiC/2nd_eDM_startup_overseas.html

Organizátoři přislíbili věnovat zvýšenou pozornost při výběru soutěžících českým subjektům, které budou nominovány naším generálním konzulátem. V této souvislosti žádáme české firmy, aby informaci o své případné registraci prostřednictvím výše uvedeného odkazu zaslaly ještě na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Generální konzulát v Hongkongu před rokem navázal těsnou spolupráci s Hong Kong Science and Technology Park, která v polovině listopadu t.r. vyústí v realizaci Technologické mise českých firem z oblasti kybernetické bezpečnosti do Hongkongu. A v souvislosti s úspěšně se rozbíhající spoluprací technologický park nabídl možnost k širší prezentaci českých inovativních subjektů v Hongkongu i v rámci prestižní soutěže Elevator Pitch Competition.

Závěr:

Hongkong je finančním a veletržním centrem regionu s vyspělou infrastrukturou v oblasti vědy, výzkumu a inovací, ale podle renomovaných mezinárodních institucí v rozvoji technologických inovací pokulhává za Singapurem, Tchaj-wanem a dokonce i čínskou Šanghají. Proto místní vláda vynakládá velké finanční prostředky, aby situaci zvrátila. Příkladem je právě soutěž Elevator Pitch Competition, kterou organizuje státní instituce a kde nyní mají české start-up/y velkou příležitost k získání nejen mezinárodních zkušeností, ale i k navázání spolupráce se zahraničními investory, kteří se soutěže ve velké míře zúčastní.