Tradiční galavečer Dne podnikatelů ČR, jehož 19. ročník odložený z podzimu 2021 se uskutečnil 24. března 2022 v pražském hotelu Ambassador, byl věnován především podnikatelům. Během galavečera byli vyhlášeni vítězové několika soutěží. Proběhlo také slavnostní vyhlášení a ocennění vítěžů 9. ročniků Nastartujte se pro začínající podnikatele.

Ceny za AMSP ČR předávala Pavla Břečková, místopředsedkyně představenstva a ředitelka pro zahraniční obchod a strategii AUDACIO, s.r.o., za Komerční banku Zuzana Mezerová, manažerka small business segmentu retailového bankovnictví.

  1. místo: Mioora

Výhercem první ceny odborné poroty se stal projekt Mioora, za jejichž založením stojí Radmila Novosadová. Jedná se o české spodní prádlo, které sluší každé ženské postavě a zároveň je vyrobeno z prémiového bambusu, díky kterému je velmi komfortní. Produkty se vyrábějí lokálně v šicí dílně v Beskydech z přírodního bambusu, protože má bezkonkurenční vlastnosti – je měkoučký, vysoce prodyšný, absorbuje vlhkost, pohlcuje zápach, v létě chladí a v zimě hřeje. Poskytuje tak skvělé funkční vlastnosti a zároveň je maximálně příjemný pro každodenní nošení.

 1

Michaela Steinhauser, spoluzakladatelka společnosti Mioora s.r.o.


  1. místo: Lunchbox – jídlo, které na vás počká!

Na druhé příčce se umístil projekt Lunchbox Jana Stejskala. Jde o unikátní řešení chlazeného plně automatizovaného odběrného místa na hotové pokrmy, které posouvá obor gastronomie dál! Jedná se o chutné jídlo v krabičce připravené týmem kuchařů s rukopisem Zdeňka Pohlreicha, které šetří Váš čas a čeká na Vás. Můžete tak investovat svůj čas lépe a věnovat se svým aktivitám. Lunchbox je také přístupný celý den, takže pokud pracujete pozdě do noci, není to vůbec žádný problém! Pro jídlo se můžete stavit až budete mít cestu kolem.

2

Jan Stejskal, jednatel společnosti Lunchbox s.r.o


  1. místo: Vegan box

Třetí místo přiřadila porota projektu Vegan box Barbory Oudesové. Jedná se o první český 100% veganský box doručovaný až k vám domů. S Vegan boxem můžete objevovat zajímavosti a novinky na trhu každý měsíc! Jako první firma v Česku nabízí unikátní a v zahraničí velmi oblíbenou formu boxů s překvapením, ale bez živočišných produktů. Vegan box je plný produktů (cca 5-8 ks), který́ může zákazník odebírat jako měsíční předplatné, ale lze jej zakoupit i jednorázově. V krabičce objevíte každý měsíc jiné překvapení, vždy se ale jedná o 100 % veganské produkty

3

Alžběta Oudesová, brand managerka a spoluzakladatelka; Barbora Oudesová, jednatelka a spoluzakladatelka


Cena veřejnosti:

Projektem s nejvíce hlasy od fanoušků, a tím pádem vítězem Ceny veřejnosti, je projekt Jana Dezorta Lampa ze dřeva a pryskyřice. Jedná se o výrobu dekorační lampy za použití křišťálové pryskyřice. Tyto originální lampy jsou dostupné v několika základních modelech, které si může klient ještě sám upravit dle své představy. Lampy jsou v několika typech a další podoby se připravují. Lampy jsou momentálně jen v interiérovém provedení od velikostí 30 cm po 200 cm a každá lampa je originál. Částečně se jedná o ruční výrobu.

Cena veřejnosti

Jan Dezort, výrobce společnosti Dezwood s.r.o.