Komerční banka ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) spustila již třetí ročník úspěšného grantového programu pro začínající podnikatele - Nastartujte se. Až do 11. září mohou zájemci na stránkách www.nastartujtese.cz přihlašovat zajímavé podnikatelské plány, videa a nově také promovat své produkty a služby.

Nejlepší podnikatelský plán, který vybere odborná porota, získá na rozjezd částku 300 000 Kč. Zapojit se může i široká veřejnost hlasováním pro nejlepší video. Autor videa s nejvíce hlasy od fanoušků získá pro své podnikání částku 50.000 Kč. Kromě finančních odměn získají nejlepší projekty i řadu hodnotných cen od partnerů programu a mediální zviditelnění.

nastartujtese.czlogo

Nastartujte se není jen o finanční odměně, ale také o inspiraci, zviditelnění a zajímavých informacích ze světa podnikání. Letos mohou nově účastníci získat finanční podporu i od samotných návštěvníků webu, pokud se rozhodnou své produkty a služby na webu nabízet a promovat. Jde tak o první portál na českém trhu, který nabízí zajímavé Start-upové produkty a služby na jednom místě. Začínajícím podnikatelům chceme kromě nabídky výhodných produktů a poradenství jejich rozjezd podnikání co nejvíce usnadnit. K nabídce Profi účtu zdarma jsme přidali nabídku startovacího limitu ve výši Kč 30.000 na kreditní kartě nebo povoleném debetu, který pomůže při nečekaných provozních výdajích v začátku podnikání." uvádí Radek Basár, zástupce výkonného ředitele, Marketing a Komunikace a Manažer segmentů a produktů v Komerční bance.

Před třemi lety jsme se rozhodli vyrazit do regionů vysvětlovat mladým lidem, že podnikání by mělo být první volbou pro ty nejschopnější z nich, nikoliv poslední štací pro ty neúspěšné. Nabídli jsme vzory, mentoring, oponenturu podnikatelských plánů, setkáváme se na desítkách akcí. Současně jsme s Komerční bankou spustili projekt Nastartujte se. Originalita soutěže, velká finanční odměna a následná medializace projektů mladých podnikatelů mělo za následek, že z Nastartujte se mezi mladými podnikavými lidmi stal opravdový hit," říká o spolupráci Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

V loňském roce vybírala odborná porota mezi 82 přihlášenými podnikatelskými plány. Jako nejlepší byl vyhodnocen projekt firmy Czevitrum, s.r.o., výrobce luxusních interiérových doplňků z ryze českého skla. „Nastartujte se nás skutečně nastartovalo. Díky účasti a následné výhře jsme získali vše, co je pro start-up klíčové. Zpětnou vazbu od odborné veřejnosti, finance na snadnější rozjezd, významné partnery, mediální zviditelnění a zdravou dávku sebevědomí, že to co děláme, má smysl a máme v tom pokračovat", říká o své zkušenosti Vlastimil Janecký z firmy Czevitrum.

Genius Nastartuj