Právě vychází páté číslo 7. ročníku časopisu TRADE NEWS. Listopadové číslo se teritoriálně zaměřuje na Ruskou federaci a přináší Vám opět zajímavá podnikatelská témata. Nenechte si ujít jeho elektronickou verzi ZDARMA. Úvodem: Světové velmoci budí emoce. Rusko, Čína, Spojené státy, Německo nebo třeba Indie historicky vzbuzují očekávání i obavy a jsou středobodem politických i ekonomických diskuzí. Na tom není nic mimořádného, jen je třeba nepodlehnout mediální a politické masáži a nenechat se vmanipulovat do role exekutorů mezinárodních vztahů.

Svět totiž od konce studené války není rozdělen politicky a vojensky, ale zejména ekonomicky. Technologická, ekonomická a částečně i sociologická integrace planety umožňuje našim podnikatelům dobývat jej v nebývalé míře, a i když globalizace přináší našim firmám i nemálo starostí, jednoznačně převyšují výhody. Tendenci radit z české kotliny „zbytku světa“, jak se má chovat, by měla vystřídat spolupráce na bázi vzájemného respektu a tržních ekonomických pravidel... (pokračování úvodníku K. Havlíčka naleznete v el. verzi časopisu)


Na co se můžete v tomto čísle těšit? 

👉 Rusku zvenčí neporozumíte - musíte se tam vydat,
👉 České firmy posilují především v ruských regionech,
👉 Máme na víc, než se tváříme,
👉 Jižní Kavkaz se modernizuje: Buďte u toho také,
👉 České start-upy jely na zkušenou. Získaly kontakty v Londýně, New Yorku, San Francisku a Singapuru.
👉 Konkurenceschopnost a Průmysl 4.0 jdou ruku v ruce,
👉 5G – cesta k lepší, větší a rychlejší síti.
Toto a mnohem více obdrží členové AMSP ČR již brzy v tištěné podobě. Pokud byste si rádi časopis přečetli, je možné si jej zdarma stáhnout v elektronické podobě ZDE.
 
TN 11