V minulém týdnu u příležitosti konání Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně vyšel i speciál magazínu o obchodu a exportu TRADE NEWS laděný na strojírenství. Opět se soustředíme na největšího světového exportéra. Ustojí Čína přerod zaostalé ekonomiky v klíčového globálního hráče? Jak dobře a jaké jsou při tom šance pro naše firmy?

Podle údajů Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR každý desátý malý a střední exportér již vyváží do Číny a tyto firmy plánují další expanzi, zdůraznil v rozhovoru pro TRADE NEWS ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Zmiňuje nové šance v čínských regionech i skutečnost, že k nám směřují čínské investice ve výši 200 miliard korun. Jedním z perspektivních oborů je oblast všeobecného letectví, která zažívá v Číně boom. Česká republika je díky svým zkušenostem v tomto směru mimořádně aktivní a s čínskými partnery už spolupracuje řada tuzemských firem. TRADE NEWS představuje některé z nich.

TradeNews 4 2016 Titulka

Nové je ke stažení v PDF na http://www.amsp.cz/trade-news, tištěné vydání obdrží členové AMSP ČR do svých schránek v následujících dnech či je možné si jej po předchozí domluvě vyzvednout v naší kanceláři.